Транспорт и Логистика - настояще и близко бъдеще! (ВИДЕО)

Логистичният модел е сбъркан – ориентиран е към доставчикът, а не към клиентът. В този модел трябва да настъпи промяна в следващите няколко години. Това обяви изпълнителният директор на Юнимастърс Лоджистикс Николай Божилов по време на седмата Логистична бизнес конференция. Тя се състоя на 29 октомври 2019 г. в София, а неин организатор по традиция е сп. “Логистика” и Българска Транспортна Преса. Г-н Николай Божилов представи презентация на тема “Транспорт и Логистика – настояще и близко бъдеще!”.

Според него промяната в логистичния модел вече настъпва на някои места по света и по-конкретно в Азия. Нейните проявления могат да се забележат и в Европа, като касаят най-вече последната миля. 

“Всички сте свидетели на увеличаващия се брой на онези шкафове на куриерските компании, които доставят пратки от електронната търговия. Можете да ги откриете във всеки шопингцентър или супермаркет. Там може да получите пратката си в удобно за вас време”, посочи изпълнителният директор на Юнимастърс. 

Новата тенденция е тези шкафове да се превърнат в един споделен ресурс, който всички превозвачи да имат възможността да ползват. Всеки куриер ще може да си купи един, два, три или “х” на брой шкафове. Тук отново целта и фокусът е върху клиента и неговите нужди. Такава промяна на модела се случва навсякъде в логистичната индустрия. И това е основната червена нишка на промяната. 

Повече за новите тенденции и предизвикателства пред логистичния и транспортния сектор може да научите от видеото.